Praktijkdag Arbeidsrecht

Wil jij meemaken hoe het nou écht is om Arbeidsrecht advocaat bij Stibbe te zijn?

De datum van de Praktijkdag Bestuursrecht wordt nader bekend gemaakt, in verband met Covid-19.


Tijdens onze Arbeidsrecht Praktijkdag maak je kennis met ons kantoor en onze praktijkgroep Arbeidsrecht. Ook duik je in de wereld van artificial intelligence en HR analytics en de samenloop met het arbeidsrecht. Want hoe gaan die technische ontwikkelingen samen met het arbeidsrecht van nu?

"Slecht," zou je vermoedelijk zeggen als je de laatste tijd de media hebt gevolgd. Dan weet je namelijk dat er veel te doen is geweest over discriminerende algoritmes. Zo schatte de Goldman Sachs/Apple creditcard ("most successful credit card launch ever") de kredietwaardigheid van vrouwen te laag in, schatte een zorgalgoritme de zorgvraag van zwarte mensen lager in dan die van witte mensen en wilde de sollicitatierobot van Amazon geen vrouwen. Naar aanleiding van dit soort berichten onderzoekt de rekenkamer hoe algoritmes overheid de burger raken, is het EESC is bezig met de vraag hoe je 'vertrouwen' in AI kunt bevorderen en is de Europese Commissie bezig met ethische richtlijnen. Het lijkt wel of iedere overheidsinstelling, van regeringen, tot toezichthouders, tot rechters iets doet met het thema AI en discriminatie. Zie voor een completer overzicht ook www.stibbedigital.com.

Over dit soort achtergrondkwesties gaan we het niet al te uitgebreid over hebben op onze praktijkdag. We volgen samen Boom Selectaz, een hippe Delftse start-up die het sollicitatie-programma “Anna” heeft ontwikkeld. Door Anna te gebruiken, worden de klanten van Boom Selectaz geholpen bij het selecteren van sollicitanten. Anna voorspelt namelijk allerlei eigenschappen van sollicitanten. Waar de klanten van Boom Selectaz naar op zoek zijn, kunnen ze zelf instellen. Sollicitanten die daar niet aan voldoen worden door Anna automatisch afgewezen. Welkom in 2020.

De klanten van Boom Selectaz zijn razend enthousiast over Anna, dit programma neemt hen zoveel werk uit handen! Één van die klanten is het callcenter HinderCall. HinderCall gebruikt Anna om de zo min mogelijk aan ontslagvergoedingen te betalen door alleen maar sollicitanten aan te nemen die ook weer zullen opzeggen – en dan precies op het moment dat de drukke feestdagen voorbij zijn. Dat werkt uitstekend: de HR-kosten zijn al flink gedaald.

Op enig moment melden zich echter 5 mannelijke sollicitanten bij HinderCall. Zij zijn allen afgewezen in de sollicitatieprocedure en zij stellen het wel erg bijzonder te vinden dat kennelijk alleen vrouwen door de selectie komen. HinderCall is echter zeer verbaasd – Hindercall vindt het zelfs onzin – voor haar doet geslacht er juist helemaal niet toe!

Boom Selectaz, HinderCall en de mannelijke sollicitanten melden zich bij Stibbe (geen zorgen, er staat een Chinese wall) voor juridische bijstand. Tijdens de Arbeidsrecht Praktijkdag behartig je samen met onze arbeidsrechtadvocaten zo goed mogelijk de belangen van jouw cliënt.


***

In verband met Covid-19 zal de Praktijkdag Bestuursrecht worden verplaatst naar een nader bekend te maken datum. 

Nu toch al geïnteresseerd? Wil jij ons en onze praktijk beter leren kennen en wordt je enthousiast van arbeidsrecht op het hoogste niveau? Meld je dan aan door jouw CV en officiële, recente cijferlijst(en) hieronder te üploaden!


De dag zal aanvangen om 13:00 uur, en wordt afgesloten met een borrel en een walking dinner op ons kantoor in Amsterdam om ongeveer 20:00 uur.

Super dat je gaat solliciteren! Daar zijn we blij mee! Als je op de sollicitatiebutton klikt zullen wij jouw sollicitatie in behandeling nemen en bewaren we jouw gegevens tot 4 weken na de sollicitatieprocedure. Mocht je graag langer bekend willen blijven bij ons, zodat we je bijvoorbeeld voor eventuele toekomstige functies kunnen benaderen, dan vragen we je om met het onderstaande bewaartermijn akkoord te gaan. Dit hoeft natuurlijk niet om te kunnen solliciteren. Wil je meer informatie over wat wij met jouw gegevens doen? Kijk dan bij ons privacystatement.
 

Wil je meer weten of een afspraak maken?

Neem dan contact met mij op!

Max van Wijk

Recruiter